FAQs

Το Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο ή αργίλιο είναι το τρίτο κατά σειρά στοιχείο μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο που συναντάται στον φλοιό της γης. Το αλουμίνιο προέρχεται από το ορυκτό βωξίτης που μετά από την εξόρυξή του μετατρέπεται σε αλουμίνα και στην συνέχεια με ηλεκτρόλυση μετατρέπεται σε αλουμίνιο.

Η δυνατότητά του αλουμινίου να είναι πρακτικά αδιάβρωτο από τους καιρικούς παράγοντες, το καθιστούν κατάλληλο υλικό ιδιαίτερα για κατασκευαστικές ανάγκες.

(Πηγή:E.E.A)

Γιατί να επιλέξετε Κουφώματα Αλουμινίου

Το αλουμίνιο είναι σήμερα το πλέον ιδανικό υλικό για οικοδομικές εφαρμογές και αποτελεί τη βασική ύλη κατασκευής κουφωμάτων, αφού προτιμάται από το 75% των καταναλωτών. Το αλουμίνιο είναι μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον και 100% ανακυκλώσιμο. Έχει πολύ μεγάλη αντοχή, τόσο στη χρήση, όσο και στο πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για υλικό υψηλής αισθητικής, προς χρήση τόσο σε μοντέρνες, όσο και σε παραδοσιακές κατασκευές.

Ποιες είναι οι παράμετροι επιλογής κουφώματος;

Οι παράμετροι επιλογής κουφωμάτων από πλευράς καταναλωτή είναι :

 • Τύπος παραθύρου
 • Επιλογή ή όχι θερμομονωτικών προφίλ
 • Υαλοπίνακες: Επηρεάζουν την απώλεια ενέργειας και το εισερχόμενο φως .
 • Εξαρτήματα: Είναι σημαντικό κομμάτι του κουφώματος καθώς ενισχύουν τις λύσεις που προσφέρει , τη συντήρηση του κουφώματος , την απρόσκοπτη και μακροχρόνια λειτουργία και την απόδοσή του.
 • Απόδοση βάση δεικτών: Δείκτες που μετρούν την απόδοση του κουφώματος σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των κουφωμάτων αναπτύχθηκαν παράλληλα και Οργανισμοί που μετρούν την απόδοση των κουφωμάτων , βασιζόμενοι σε κριτήρια και standards , πιστοποιούν την κατηγορία που εντάσσονται τα συγκεκριμένα συστήματα μετά από ενδελεχή έλεγχο. Τέτοιες πιστοποιήσεις δίνονται για αντίσταση στον άνεμο, τη φωτιά , υδατοστεγανότητα , θερμομόνωση κλπ.
 • Εγγυήσεις: Διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Όλες πιστοποιούν την συμπεριφορά των συστημάτων υπό προϋποθέσεις ( πχ τη χρήση εξαρτημάτων που προτείνει η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία)

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση του κουφώματος;

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός κουφώματος είναι:

 • Προσανατολισμός και θέση
 • Σχέδιο κουφώματος
 • Επιλογή υαλοπίνακα
 • Σκίαση κουφώματος
 • Απώλεια ενέργειας.

Πώς γίνεται η Επιλογή κατασκευαστή αλουμινίου;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κατασκευαστής αλουμινίου είναι ένα από τα πρώτα συνεργεία που θα μπει σε μία οικοδομή και το τελευταίο συνεργείο που θα φύγει. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να γίνει μία σωστή επιλογή και η τελική απόφαση θα παρθεί από εσάς αφού προηγουμένως έχετε πάρει πληροφορίες για την συνέπεια και την ποιότητα εργασίας του κατασκευαστή με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Θα του ζητήσετε να σας δείξει άλλες δουλειές του, θα προσπαθήσετε να μάθετε πληροφορίες από προηγούμενους πελάτες του αν αυτοί έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την εργασία του και καλό θα είναι να επισκεφθείτε το εργαστήριό του ή την έκθεσή του για να δείτε το επίπεδο του εξοπλισμού του και γενικά της οργάνωσής του.

Γενικά όμως, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το σημερινό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών από οργανωμένα και σωστά εξοπλισμένα κατασκευαστικά εργαστήρια αλουμινίου, είναι αρκετά υψηλό και οι περισσότεροι επαγγελματίες αλουμινοκατασκευαστές παρακολουθούν ανελλιπώς τις τεχνολογικές εξελίξεις της αγοράς στα συστήματα αλουμινίου, ενημερώνονται υπεύθυνα για ότι συμβαίνει στον χώρο και είναι σε θέση να εκπληρώσουν οποιαδήποτε εξειδικευμένη κατασκευή τους ζητηθεί και μάλιστα, μπορούν να συνδράμουν και συμβουλευτικά σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονά σας για να λύσουν ή να προτείνουν λύσεις σε όποιο κατασκευαστικό πρόβλημα δημιουργηθεί.

H EUROPA στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών, πιστοποιεί τους κατασκευαστές, προκειμένου να μπορείτε να επιλέξετε τον δικό σας συνεργάτη. Η πιστοποίηση γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων χώρου, μηχανολογικού εξοπλισμού και συμμετοχής του κατασκευαστή στις τεχνικές ενημερώσεις για την ορθή τήρηση των προδιαγραφών των τεχνικών καταλόγων EUROPA, που αναφέρονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της. Η ανωτέρω πιστοποίηση δεν επεκτείνεται σε αντιπροσωπεία ή διανομή, καθώς ο εκάστοτε κατασκευαστής είναι ανεξάρτητος επαγγελματίας και για όποια οικονομική συναλλαγή εκείνου με το καταναλωτικό κοινό η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη. Το πιστοποιητικό που χορηγεί η EUROPA ισχύει για δύο (2) χρόνια, ενώ η Εταιρεία διατηρεί κάθε δικαίωμα ανάκλησής του.

Ποιοι είναι οι τύποι των συστημάτων αλουμινίου;

 Δύο είναι οι γενικοί τύποι κουφωμάτων. Τα  συρόμενα και τα ανοιγόμενα. Κάθε τύπος αποτελείται από προφίλ, τις λεγόμενες βέργες ή νούμερα, διαφορετικού σχήματος και με την κατάλληλη σύνδεση μεταξύ τους μπορεί να κατασκευαστεί το κούφωμα ή ένα σύνολο κουφωμάτων. Για να είναι πλήρης ή σύνδεση και σωστή απαιτείται η συνεργασία και με άλλα υλικά για να επιτευχθεί η λειτουργικότητα, η ασφάλεια, η αισθητική, στεγάνωση κλπ. Το σύνολο όλων αυτών των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη κατασκευή ενός αλουμινένιου κουφώματος ονομάζεται σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα:
Συρόμενα
Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούν τη κυρίαρχη λύση στην ανοικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας.
Χρησιμοποιούνται στις κατασκευές πολυκατοικιών και αποτελούν την πιο οικονομική λύση. Με τη χρήση τους εξοικονομείται χώρος καθώς μπορούν να είναι χωνευτά στο τοίχο . Μπορούν να δεχτούν σήτα, παντζούρι, εξωτερικό ρολό, μονά ή διπλά τζάμια. Τα φύλλα του συρόμενου κουφώματος όταν κινούνται παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο τότε λέγονται επάλληλα. Στη συγκεκριμένη λειτουργία μπορούμε να έχουμε και παραπάνω από 2 φύλλα με την ίδια επάλληλη κίνηση. Επίσης μπορούν να είναι δίφυλλα όπου τα φύλλα σύρονται προς το κέντρο και ενώνονται μεταξύ τους (φιλητά).

Τα σημερινά συρόμενα έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ, δίνουν αξιόπιστες λύσεις σε κατασκευές, έχουν λειτουργικότητα και εξακολουθούν να προτιμώνται από το καταναλωτικό κοινό. Ακόμη προσφέρονται και συρόμενα με θερμοδιακοπή, από την κανονική έκδοση με λάστιχα και βουρτσάκια, για καλύτερα αποτελέσματα μόνωσης.
Οι διάφοροι τύποι – συνδυασμοί συρόμενων κουφωμάτων είναι:

 • Επάλληλα
 • Ανασυρόμενα
 • Συρόμενα – ανακλινόμενα
 • Φιλητά
 • Χωνευτά

Ανοιγόμενα

Τα ανοιγόμενα κουφώματα εφαρμόζουν καλύτερα από τα συρόμενα προσφέροντας έτσι καλύτερη ηχομόνωση, ασφάλεια, θερμομόνωση κλπ. Καταλαμβάνουν πάντοτε κάποιο χώρο όταν ανοίγουν οπότε οτιδήποτε τοποθετηθεί μπροστά τους πρέπει να είναι χαμηλότερο. Οι διάφοροι τύποι – συνδυασμοί των ανοιγόμενων είναι:

 • Εσωτερικό παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς τα μέσα)
 • Εξωτερικό Παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς τα έξω )
 • Ανακλινόμενο παραθυρόφυλλο (ανοιγόμενο προς το επάνω μέρος)
 • Προβαλλόμενο (ανοιγόμενο προς το κάτω μέρος και έξω)
 • Ανοιγόμενο σε οριζόντιο άξονα (περιστρεφόμενο)
 • Ανοιγόμενο σε κάθετο άξονα (περιστρεφόμενο)
 • Μονόφυλλο, δίφυλλο, τρίφυλλο κλπ
 • Συνδυασμός συρόμενου – ανοιγόμενο (μηχανισμός Volkswagen)

Από τι αποτελείται ένα κούφωμα;


Το κούφωμα αποτελείται από την κάσα, το φύλλο, τον υαλοπίνακα (τζάμι), τα ρολά, τα παντζούρια και τα εξαρτήματα. Το κούφωμα οφείλει να είναι μια ασφαλής κατασκευή από πλευράς λειτουργικότητας αλλά και από πλευράς προστασίας των συνθηκών εντός του χώρου. Έτσι ένα κούφωμα καλύπτει το άνοιγμα στο οποίο τοποθετείται και αποτελεί ασπίδα στις  εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες αλλά αποτελεί παράλληλα και ενεργό στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση του χώρου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Κριτήρια επιλογής του σωστού τύπου Κουφώματος.

Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο και το είδος ανοίγματος του κουφώματος (ανοιγόμενα, συρόμενα, με Θερμοδιακοπή ή απλά.), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος σας και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Να ληφθούν οπωσδήποτε υπ' όψιν οι κλιματολογικές συνθήκες (υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες που μετρούν την απόδοση των κουφωμάτων σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες).

Επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων, καθώς επηρεάζουν την απόδοση και λειτουργία του κουφώματος. Επιλογή των κατάλληλων υαλοπινάκων, καθώς επηρεάζουν την απώλεια ενέργειας και το εισερχόμενο φως.

Να διασφαλισθεί η αρμονική συνεργασία ανάμεσα στον αρχιτέκτονα, τον μηχανικό και τον αλουμινο-κατασκευαστή.

Ειδικότερα:

 • Ο αλουμινοκατασκευαστής θα πρέπει να γνωρίζει όλη την γκάμα των προφίλ, καθώς και τις δυνατότητες αυτών.
 • Να δίνει λύσεις και να προτείνει την κατάλληλη κατασκευή για κάθε περίπτωση.
 • Να κατασκευάζει και να τοποθετεί την κατάλληλη ψευτόκασα ανάλογα με τον τύπο του κουφώματος.
 • Να υπολογίζει πάντοτε έναν αέρα μεταξύ ψευτόκασας και κουφώματος της τάξεως των 2,5 έως 3mm από κάθε πλευρά (λαμβάνοντας υπόψη το περιμετρικό λάστιχο θερμοδιακοπής), διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την εύκολη τοποθέτηση και ευθυγράμμιση του κουφώματος και παράλληλα την καλύτερη μόνωση με την εισχώρηση στο εσωτερικό του κενού της αρμόκολλας, από ότι αν τοποθετηθεί μόνο επιφανειακά
 • Να κόβει και να χαντρώνει σωστά τα προφίλ και να τα προστατεύει στα σημεία τομής με αντιδιαβρωτικά υλικά.
 • Να τοποθετεί αρμόκολλα στα φάλτσα των προφίλ κατά την συναρμογή, έτσι ώστε να δημιουργεί στεγανά και να οδηγεί το νερό στο εξωτερικό μέρος του κουφώματος δια μέσου των νεροχυτών.
 • Επίσης, να τοποθετεί σιλικόνη στο κάτω μέρος του κουφώματος, μεταξύ κάσας και μαρμάρου κατά την τοποθέτησή του, έτσι ώστε να εμποδίζει την είσοδο νερού στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου.
 • Να δημιουργεί πάντα τους απαραίτητους νεροχύτες με βάση την περιοχή και θέση του κουφώματος.
 • Να χρησιμοποιεί πάντα τα σωστά εξαρτήματα που αναφέρονται στους καταλόγους.
 • Να δίνει περισσότερη προσοχή στα λάστιχα στεγανοποίησης ζητώντας να είναι από E.P.D.M.
 • Να τακάρει σωστά τους υαλοπίνακες για την αποφυγή κρεμάσματος της κατασκευής.
 • Να ζητά τη βοήθεια των τεχνικών της EUROPA στην περίπτωση μιας δύσκολης κατασκευής για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Ποια είναι τα κριτήρια για την πιστοποίηση των κατασκευαστών EUROPA

Η EUROPA στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των καταναλωτών, πιστοποιεί τους κατασκευαστές, προκειμένου να μπορείτε να επιλέξετε τον δικό σας συνεργάτη. Η πιστοποίηση γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων χώρου, μηχανολογικού εξοπλισμού και συμμετοχής του κατασκευαστή στις τεχνικές ενημερώσεις για την ορθή τήρηση των προδιαγραφών των τεχνικών καταλόγων EUROPA, που αναφέρονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της. Η ανωτέρω πιστοποίηση δεν επεκτείνεται σε αντιπροσωπεία ή διανομή, καθώς ο εκάστοτε κατασκευαστής είναι ανεξάρτητος επαγγελματίας και για όποια οικονομική συναλλαγή εκείνου με το καταναλωτικό κοινό η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη. Το πιστοποιητικό που χορηγεί η EUROPA ισχύει για δύο (2) χρόνια, ενώ η Εταιρεία διατηρεί κάθε δικαίωμα ανάκλησής του.

Γιατί Συστήματα Αλουμινίου EUROPA

Τα Συστήματα EUROPA καλύπτουν όλες τις κατασκευαστικές ανάγκες κουφωμάτων μιας κατοικίας και προσφέρονται σε διάφορους τύπους: Συρόμενα χωνευτά ή επάλληλα, ανοιγόμενα, τοξωτά, προβαλλόμενα, ανακλινόμενα, περιστρεφόμενα, ανασυρόμενα, πτυσσόμενα, αίθρια, πατζούρια, ρολά, σήτες κλπ. Τόσο τα ανοιγόμενα και τα συρόμενα, όσο και τα πτυσσόμενα Συστήματα, προσφέρονται και με Θερμοδιακοπή (μέσω ρητίνης ή πολυαμιδίου). Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων (αποχρώσεις RΑL, INOX, ξύλου κλπ.) που ικανοποιούν κάθε γούστο, καθώς και σε διάφορους τύπους βαφής. Η ταινία γνησιότητας που είναι τοποθετημένη στα προφίλ αλουμινίου EUROPA, εγγυάται την ποιότητα της επιλογής σας και χρησιμοποιείται για την προστασία των κουφωμάτων από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά και τοποθέτησή τους.

Πώς να αναγνωρίσετε τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA

Όλα τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA φέρουν ειδική αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας που είναι τοποθετημένη στα προφίλ αλουμινίου, εγγυάται την ξεχωριστή ποιότητα της επιλογής σας και χρησιμοποιείται για την προστασία των κουφωμάτων από τυχόν φθορές κατά τη μεταφορά και τοποθέτησή τους.
-Προσοχή! Η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να υπάρχει σε όλα τα κουφώματα που σας έχουν τοποθετηθεί ακόμη και στα ρολά αλουμινίου και τις σήτες.

-Ζητάτε πάντα, στα παραστατικά παραλαβής να αναγράφεται η συγκεκριμένη σειρά αλουμινίων EUROPA που σας έχει τοποθετηθεί.

*Μετά το πέρας όλων των οικοδομικών εργασιών, η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να αφαιρείται, για να απολαύσετε την εικόνα ενός τέλειου κουφώματος.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι τα κουφώματα αλουμινίου, οι σήτες και τα ρολά που ζητάτε είναι Όλα EUROPA

Για να μπορεί να απολαύσει ο τελικός χρήστης την εγγύηση της ποιότητας EUROPA πρέπει να ζητάει αλλά και να διασφαλίζει ότι στις προσφορές που λαμβάνει αναγράφονται όλα τα στοιχεία και η επωνυμία των προϊόντων που θα τοποθετηθούν.
Πιο συγκεκριμένα, στα κουφώματα θα πρέπει να αναγράφεται η σειρά που θα τοποθετηθεί αλλά και τα εξαρτήματα, ο μηχανισμός κλειδώματος, ανάκλιση κτλ.
Στις σήτες θα πρέπει να υπάρχει ο τύπος πανιού (ίσιο, fiberglass, plisse κτλ) και ο τύπος κίνησης (με ερπύστρια, με κάτω οδηγό, οριζόντιας κίνησης ή κάθετης).
Όσον αφορά στα ρολά, πρέπει να αναγράφεται επώνυμα ο τύπος του ρολού (990, 999), το κουτί (απλό ή θερμομονωτικό, ίσιο ή οβάλ), ο κωδικός από το φυλλαράκι (περσίδα), ο τρόπος κίνησης (με μοτέρ, μανιβέλα, ιμάντα κτλ) και οι αυτοματισμοί που φέρει.
Η EUROPA, εκτός από κουφώματα αλουμινίου, διαθέτει ολοκληρωμένες σειρές από συστήματα ρολού, σήτας, κάγκελα αλουμινίου, θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, πέργκολες και άλλα, για κάθε απαίτηση του τελικού καταναλωτή.

Χρήσιμες Συμβουλές για τη Συντήρηση των Κουφωμάτων

 • Τα κουφώματα αλουμινίου δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ωστόσο, ο καθαρισμός κρίνεται αναγκαίος όταν οι επικαθήσεις σκόνης ή άλλων ρύπων είναι εμφανείς στην επιφάνεια των κουφωμάτων και θα πρέπει να γίνεται με νερό και προϊόντα καθαρισμού που έχουν pH μεταξύ 5,5 και 8.
 • Για τον καθαρισμό αρκεί ένα βρεγμένο μαλακό σφουγγάρι, ενώ το στέγνωμα θα πρέπει να γίνεται με πανί. Το σκληρό σφουγγάρι, το σύρμα ή τα διαλυτικά καθαρισμού πρέπει να αποφεύγονται, γιατί βλάπτουν την επιφάνεια και την εμφάνιση του κουφώματος.
 • Ειδικά στις βιομηχανικές και παραθαλάσσιες περιοχές, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται συχνότερα.
 • Τα λάστιχα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 8 -10 χρόνια για να διατηρείται η άριστη στεγανότητα του κουφώματος.
 • Μετά το πέρας όλων των οικοδομικών εργασιών, η ταινία γνησιότητας EUROPA πρέπει να αφαιρείται, για να απολαύσετε την εικόνα ενός τέλειου κουφώματος.

Για την καλύτερη συντήρηση των κουφωμάτων σας, η εταιρεία διαθέτει ειδικό σετ καθαρισμού κουφωμάτων που περιλαμβάνει γαλάκτωμα καθαρισμού των προφίλ και ειδικό πανί, λάδι για μεντεσέδες και μηχανισμούς, καθώς και ειδικό stick με λάδι για την συντήρηση των ελαστικών.

Αλουμίνιο και Ανακύκλωση

Το αλουμίνιο είναι ιδανικό υλικό για ανακύκλωση γιατί:

Επιτρέπει τον εύκολο και οικονομικό διαχωρισμό και διαλογή του

Η ανακύκλωση του αλουμινίου μπορεί να επαναλαμβάνεται συνεχώς

Για την παραγωγή του μετάλλου που προέρχεται από την επαναχύτευση μεταχειρισμένων προϊόντων και απορριμμάτων από αλουμίνιο απαιτείται μόνον το 5% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή πρωτόχυτου μετάλλου, δηλαδή εκείνου που παράγεται από τον βωξίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι: Πάνω από το 1/3 του αλουμινίου που καταναλώνεται στην Ευρώπη για την παραγωγή διαφόρων τελικών προϊόντων προέρχεται από δευτερόχυτο αλουμίνιο (ανακύκλωση).

(Πηγή: E.E.A.)

Ποιά τα οφέλη των Θερμο – ηχομονωτικών Συστημάτων Αλουμινίου EUROPA

Μείωση ανταλλαγής θερμότητας
Η μείωση της απώλειας θερμότητας έχει ως συνέπεια, οι εσωτερικές επιφάνειες του κουφώματος να διατηρούνται θερμότερες κατά τη διάρκεια του χειμώνα (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 00C, εσωτερική θερμοκρασία 200C) και δροσερότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (π.χ. εξωτερική θερμοκρασία 400C, εσωτερική 200C).

Υψηλός δείκτης ηχομόνωσης
Τα θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA, με υψηλό δείκτη μόνωσης, μειώνουν στο ελάχιστο τον θόρυβο που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Οικονομία στη θέρμανση και την ψύξη
Η αποτελεσματικότερη θερμομόνωση και αεροστεγανότητα, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.

Ελαχιστοποίηση του φαινομένου της υγροποίησης.

Τα Θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA ελαχιστοποιούν την παρουσία του φαινομένου των υδρατμών (υγροποιημένου αέρα) στην εσωτερική επιφάνειά τους, όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος. Όταν μόνωση και απόλυτη προστασία αποτελούν προτεραιότητα, αποκτήστε τα Θερμο-ηχομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου EUROPA 5500, 10000 και S.5500 και ξεγνοιάστε από το κρύο, τη ζέστη και το θόρυβο, μια για πάντα!

Τι είναι η παραθαλάσσια κλάση Seaside Class;

Πρόκειται για μια διαδικασία ενισχυμένης επιφανειακής κατεργασίας που προηγείται της βαφής με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε περιβάλλον με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παραθαλάσσιο ή έντονα μολυσμένο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου:

 • H SEASIDE CLASS, στα ελληνικά ονομάζεται ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ και απονέμεται μετά από έλεγχο, στις εταιρείες που ήδη κατέχουν το πιστοποιητικό QUALICOAT.
 • Η προεργασία αυτή συνίσταται σε αλκαλική και όξινη προσβολή του μετάλλου πριν τη χρωμάτωση και τη βαφή των διατομών αλουμινίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη προστασία από τη διάβρωση σε ιδιαίτερα επιβαρυμένο περιβάλλον (π.χ. παραθαλάσσιο).
 • Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου απονέμει το πιστοποιητικό QUALICOAT με απαίτηση SEASIDE CLASS - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΛΑΣΗ, ως επιβεβαίωση ότι το βαφείο έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτής της προεργασίας.

Ποια είναι τα αρχιτεκτονικά συστήματα της EUROPA;

Η εταιρία EUROPA έχει σχεδιάσει και διαθέτει στην αγορά 3 διαφορετικές επωνυμίες αρχιτεκτονικών συστημάτων, η καθεμία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου EUROPA είναι τα καθιερωμένα συστήματα της εταιρίας με την επωνυμία της EUROPA τα οποία διατίθενται σε πλήρη γκάμα κατασκευαστικών επιλογών και εφαρμογών, ικανοποιώντας τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις και εφαρμογές.
Τα αρχιτεκτονικά συστήματα PRIMA είναι τα νέα συστήματα της EUROPA τα οποία συνδυάζουν την οικονομία με την ποιότητα και την υψηλή αισθητική. Τα συστήματα NOVA είναι τα οικονομικά συστήματα της εταιρίας κατάλληλα για απλές, βασικές κατασκευές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυο πιστοποιημένων κατασκευαστών της EUROPA.

Προτάσεις – Λύσεις Αντικατάστασης παλαιών κουφωμάτων από την EUROPA

Τα Συστήματα Αλουμινίου EUROPA πρωτοπορούν και στην αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων, με σειρές που ικανοποιούν ιδανικά κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση.

Ανοιγόμενα ξύλινα κουφώματα με επικαθήμενο ρολό

Προτεινόμενες λύσεις:

EUROPA 500-990-999 (ειδικά σχεδιασμένα προφίλ)

EUROPA 5000-990-999 (με κανάλι φτερό)
EUROPA 5500 Hybrid - 990 - 999 (ενεργειακά κουφώματα για θερμοδιακοπή)

Χωνευτά κουφώματα (Τζαμιλίκι - Πατζούρι ή Τζαμιλίκι - Σήτα - Πατζούρι)

Προτεινόμενες λύσεις:

EUROPA 2000 (για παλαιά συστήματα Α.Τ. 150)

EUROPA 100 (για παλαιά συστήματα Α.Τ. 700 ή και 150)
EUROPA 6000 Hybrid (ειδικοί οδηγοί αντικατάστασης για λειτουργικότητα και αυξημένη θερμομόνωση)

Επάλληλα κουφώματα

Προτεινόμενες λύσεις:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα Συρόμενα, καθώς και τα Ανοιγόμενα Συστήματα EUROPA.

Aνοιγόμενα κουφώματα

Προτεινόμενες λύσεις:

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα Ανοιγόμενα Συστήματα EUROPA με ή και χωρίς ενσωματωμένη κάσα, καθώς και όλα τα Συρόμενα Συστήματα EUROPA.

Συνδυασμοί κουφωμάτων με Ρολά 990-999 και Συστήματα Σήτας EUROPA

Όλα τα επάλληλα και ανοιγόμενα κουφώματα EUROPA μπορούν να συνεργαστούν τέλεια με τα ρολά 990 και 999, καθώς και τα Συστήματα Σήτας EUROPA.

 

banner-showroom-small copy  1-els   apoklistikh-synergates EUROPA-CLUB-250px     product-catalog-banner-gr

 

Ανακοινώσεις
Συστήματα αλουμινίου EUROPA - πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα
Για την ασφάλειά σας, EUROPA.Προστατεύστε το σπίτι και την περιουσία σας με συστήματα αλουμινίου EUROPA
Για να μην έχετε παρεξηγήσεις, όταν ζητάτε συστήματα αλουμινίου, σιγουρευτείτε ότι τα κουφώματα, τα ρολά, οι σήτες είναι όλα EUROPA!