Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

eenrgia


Πέρα από την αδιάλειπτη εφαρμογή και την συνεχή εξέλιξη του περιβαλλοντικού της προγραμματισμού, η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. στο πλαίσιο τόσο της διαρκούς αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής των Οινοφύτων, όσο και στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της, προχωρεί σε δράσεις συμπληρωματικές σε αυτές του περιβαλλοντικού της προγραμματισμού. Συγκεκριμένα:

Δεντροφύτευση

Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των χώρων της EUROPA, των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αναβάθμιση της γενικότερης περιοχής της ζώνης των Οινοφύτων, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην δεντροφύτευση 600 δενδρυλίων ελαιών. Αυτά προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα 400 δένδρα πεύκων, κουκουναριών και ροδιών. Η επιλογή των συγκεκριμένων ποικιλιών δενδρυλίων πάρθηκε ύστερα από γεωπονική μελέτη που έλαβε υπόψη τις κλιματικές συνθήκες και τη χλωρίδα της περιοχής.

Δημιουργία Ελαιώνα

Η παραπάνω δεντροφύτευση εξειδικεύεται στη δημιουργία ελαιώνα. Η άρδευσή του ελαιώνα διασφαλίζεται από τη συλλογή βρόχινου νερού και συμπληρώνεται, όποτε χρειάζεται, από διασφαλισμένα καθαρό αρδεύσιμο νερό γεωτρήσεως.

Προγράμματα Εργασιακής Μαθητείας για Νέους

Γνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε, πραγματοποιούμε προγράμματα εργασιακής μαθητείας για νέους. Με τις επενδύσεις που κάνουμε σε νέα παιδιά, προσπαθούμε να μεταδώσουμε τις αρχές μας σε μία νέα γενιά στελεχών και πολιτών και να προωθήσουμε ένα πρότυπο ήπιας και μεθοδικής ανάπτυξης.

Υποστηρίζουμε Έμπρακτα το Χαμόγελο του Παιδιού

 

EuropaLeaflet s 19-7-2013-Hamogelo s

Ενδοεταιρική Ανακύκλωση

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων αλλά και της δημιουργίας κουλτούρας βέλτιστης διαχείρισης φυσικών πόρων αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, γίνεται έμπρακτη εφαρμογή ενδοεταιρικής ανακύκλωσης.

Δημιουργία ΒΙ.ΠΕ.

Η EUROPA εγγυάται όχι μόνο για την πλήρη και αμετάκλητη συνδρομή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας υποδομών ανάλογων μίας θεσμοθετημένης, επίσημα αναγνωρισμένης και χωροταξικά οροθετημένης ΒΙ.ΠΕ., αλλά και για τις υφιστάμενες προσπάθειές της μέσω της θεσμικής οδού για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. είναι βασικός παράγοντας συνδρομής στην ορθολογική διαχείριση της παραγωγικής δραστηριότητας των εταιριών αλλά και των εν δυνάμει ωφελειών αυτής στην τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία. Η EUROPA ανέκαθεν αναπλήρωνε την ύπαρξη των εν λόγω υποδομών με ιδία κεφάλαια. Πάρα ταύτα, η εταιρία πιστεύει στη σταδιακή, μακροπρόθεσμη και υπεύθυνη ανάπτυξη, τόσο της ίδιας όσο και της περιοχής στην οποία αναπτύσσεται. Αυτό μπορεί να γίνει εν μέρει με την ανακήρυξη της περιοχής σε ΒΙ.ΠΕ. το οποίο θα θέσει ένα σαφές, ισότιμο, δίκαιο και πάνω από όλα ορθολογικό πλαίσιο υπεύθυνης βιομηχανικής δραστηριότητας.

Ενεργοί Υποστηρικτές των Πυρόπληκτων της Ηλείας

Υποστηρίζουμε ενεργά τους συμπολίτες μας σε πυρόπληκτες περιοχές, είτε μέσω της δωρεάς κουφωμάτων αλουμινίου για την ανακατασκευή των σπιτιών τους και των δημοσίων κτιρίων, είτε με την απευθείας δωρεά χρημάτων για την αποκατάσταση των υποδομών των πληγέντων περιοχών.

 

 

 

banner-showroom-small copy  1-els   apoklistikh-synergates EUROPA-CLUB-250px     product-catalog-banner-gr

 

Ανακοινώσεις
Συστήματα αλουμινίου EUROPA - πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα
Για την ασφάλειά σας, EUROPA.Προστατεύστε το σπίτι και την περιουσία σας με συστήματα αλουμινίου EUROPA
Για να μην έχετε παρεξηγήσεις, όταν ζητάτε συστήματα αλουμινίου, σιγουρευτείτε ότι τα κουφώματα, τα ρολά, οι σήτες είναι όλα EUROPA!