Η EUROPA ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

IMG 1349

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή για το 2ο φόρουμ Αιθιοπίας – Ελλάδας που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και του Οργανισμού Enterprise Greece, στην Κένυα και στην Αιθιοπία.

Η EUROPA πρωτοστατώντας σε στοχευμένες επιχειρηματικές αποστολές, όπως αυτή, συμμετείχε με μέλη του τμήματος Εξαγωγών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ραγδαία αναπτυσσόμενες αυτές χώρες. Τόσο στην Κένυα, την μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής, όσο και στην Αιθιοπία, την δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην υποσαχάρια Αφρική, οι εκπρόσωποι της EUROPA συμμετείχαν σε διμερείς συναντήσεις και επιχειρηματικά meetings, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες συνεργασίας της EUROPA στον κατασκευαστικό τομέα.

Αναλυτικότερα και υπό την συνοδεία του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικολάου Κουίκ, διοργανώθηκαν επιχειρηματικά φόρα σε Ναϊρόμπι και Αντίς Αμπέμπα, κατά τη διάρκεια των οποίων η EUROPA προχώρησε σε προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, τόσο με ιδιωτικές, όσο και δημόσιες επιχειρήσεις. Σημείο αναφοράς αποτέλεσε η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας του ΣΕΒ με τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και οι συναντήσεις σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών των δύο χωρών. Η σημασία της αποστολής συνοψίζεται στα λόγια του αντιπρόεδρου του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνου Μπίτσιου, ότι «και οι δύο χώρες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους. Αυτό σημαίνει ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε δύο αγορές με προοπτικές στους τομείς των κατασκευών, των οικοδομικών υλικών, των τροφίμων και των υπηρεσιών».

Η EUROPA συμμετέχει ενεργά σε κάθε στοχευμένη δράση εξωστρέφειας με έμφαση την εδραίωση συνεργασιών σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

Ανακοινώσεις
Συστήματα αλουμινίου EUROPA - πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα
Για την ασφάλειά σας, EUROPA.Προστατεύστε το σπίτι και την περιουσία σας με συστήματα αλουμινίου EUROPA
Για να μην έχετε παρεξηγήσεις, όταν ζητάτε συστήματα αλουμινίου, σιγουρευτείτε ότι τα κουφώματα, τα ρολά, οι σήτες είναι όλα EUROPA!