Η EUROPA χορηγός στα Αρχιτεκτονικά Βραβεία «ΔΟΜΕΣ 2018»

Domes 2018

Στα πλαίσια της στήριξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΟΜΕΣ 2018» που πραγματοποίησε το περιοδικό ΔΟΜΕΣ, η EUROPA προβάλλεται στην τελετή απονομής του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.00.

Για ένατη συνεχή χρονιά διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες επιλέγουν τα καλύτερα Ελληνικά έργα, όπου για την φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150. Περισσότεροι από 530 αρχιτέκτονες και λοιποί συντελεστές υπέβαλαν τον παραπάνω αριθμό συμμετοχών, με στόχο την κατάκτηση βραβείων στις κατηγορίες «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα», «Καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη» και «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο».

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων αποτελείται από τους: Alexander Brodsky, αρχιτέκτων, διευθυντής, Bureau Alexander Brodsky, Μόσχα – Ρωσία, Gonçalo Byrne, αρχιτέκτων, διευθυντής, Gonçalo Byrne Arquitectos, Λισαβόνα – Πορτογαλία, και Jürgen Mayer, αρχιτέκτων, ιδρυτικός εταίρος, J. MAYER H. und Partner, Architekten, Βερολίνο – Γερμανία.

Για πρώτη φορά θα απονεμηθούν «Βραβεία Συναδέλφων» για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη ανεκτέλεστη μελέτη με σκοπό την ενθάρρυνση της κριτικής σκέψης της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής από Έλληνες αρχιτέκτονες και προέκυψαν μέσω μυστικής ψηφοφορίας των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

6 βραβευθέντα έργα και μελέτες, 8 συμμετοχές που τιμήθηκαν με έπαινο και ακόμα 12 συμμετοχές με υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο επόμενο τεύχος του περιοδικού ΔΟΜΕΣ, με τίτλο «Βραβεία ΔΟΜΕΣ», το οποίο και θα διανεμηθεί στους παρευρισκόμενους στην τελετή απονομής.

Τα Βραβεία «ΔΟΜΕΣ» αποτελούν ετήσιο θεσμό στον χώρο της αρχιτεκτονικής που συνεχίζει από το 2010 σε μια συνεχή προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η EUROPA στηρίζει ενεργά αυτή την πολυετή πορεία αρχιτεκτονικής δημιουργίας.